Heräsin aamulla. Minulla oli oikein virkeä olo. Aurinko paistoi sisään kolmen vuoden jälkeen, sillä ikkunat oli pesty, ja ne loistivat puhtautta. Nousin vuoteesta ja lähdin kävelemään. Lattiat oli pesty, ja koko makuuhuone tuoksui raikkaalle ja puhtaalle. Vilkaisin vaatekomeroon. Kaikki vaatteet oli viikattu ja järjestelty oikeisiin paikkoihin. Komeron mätä ikkuna oli sekin vaihdettu uuteen. Vilkaisin sitten varastokomeroon, ja sielläkin oli siistiä, Lattioilla lojuneet tavarat oli järjestelty paikoilleen ja myös varastokomeron ikkuna oli vaihdettu uuteen.

Kävelin portaita pitkin alakertaan, seinälle oli ilmestynyt kaide. vilkaisin ylemmäs, ja kaunis boordi komeili seinällä tapetin ja maalin välisellä rajalla. Eteiseen päästyäni, huomasin, että se oli raikas ja puhdas. Kaikki tavarat, kengät ja vaatteet oli laitettu paikoilleen. Ulko-ovi oli vaihdettu uuteen, ja reunoilla oli kunnon tiivisteet. Siivouskomerokin oli järjestelty.

Menin käymään vessassa, ja huomasin, että suihkunurkkaukseen oli ilmestynyt suihkuverho. Koko kylpyhuone oli raikas ja puhdas. Pyykkikorit olivat tyhjiä, ja pinttynyt, rikkinäinen wc pönttö oli vaihdettu uuteen. Vessaan oli myös ilmestynyt kappi, johon sattoi vihdoin laittaa kaikki käsipyyhkeet ja pesuaineet. 1600-luvulta peräisin oleva pesukone oli vaihtunut uudempaan malliin, en edes huomannut, että se oli päällä, sillä se oli niin hiljainen.

Matkasin sitten keittiöön. Keittiö oli raikas ja puhdas, lattia oikein kiilsi puhtautta, se oli kenties vahattu. Ikkunat oli pesty, ja auringon valo pääsi vihdoin tunkeutumaan niistä läpi. Keittiössä oli uusi pöytä, kaikki tasot olivat puhtaita ja ylimääräistä tavaraa ei lojunut missään. Tiskit oli tiskattu ja kaikkien kaappien sisältö vaikutti olevan hyvässä järjestyksessä. Kattolamppu oli puhdistettu kärpäsenraadoista. Jääkaappi oli täynnä mitä ihmeellisempiä ja eksoottisempia ruokia ja juomia.

Menin olohuoneeseen. Siellä oli raikasta ja puhdasta. Liian pitkät verhot oli lyhennetty, ja vanha kauhtunut sohva oli vaihtunut upeaan kulmadivaanisohvaan. Siellä oli myös uusi tv-taso ja uusi pöytä. Ja kas, ison painavan, 1600-luvulta peräisin olevan tv:n tilalla oli uudempaa mallia oleva tv. Takan vierestä puuttuneet lattialistat oli laitettu paikoilleen, ja takan luukku kimalteli puhtauttaan. Kattolamppuun oli laitettu uudet lamput, mutta eihän niillä nyt mitään tee, koska aurinko niin paistaa ikkunasta ja on valoisaa.

Menin vielä kamariin, ja yllätyksekseni myös siellä oli raikasta ja puhdasta. Ikkuna oli pesty, kaikki tavarat ja vaatteet oli laitettu omille paikoilleen, missään ei näkynyt roskan roskaa, eikä tiskiä. Leluja ei lojunut lattialla, vaan ne olivat kaikki kaapissa jokainen auto, palikka ja nallukka omilla hyllyillään.

Jatkoin matkaani ulos. Ulkoeteinen oli purettu pois, ja sen tilalle oli rakennettu raikkaalta tuoksuva, kiiltävin ikkunoin varustettu avara tila, jossa ei ollut ainuttakaan kärpäsenraatoa. Astelin portaat alas, ja hämmästyksekseni astuin juuri leikatulle nurmikolle! Ensimmäistä kertaa tänä kesänä! Nurmikko oli siisti, pihalla kasvoi mitä ihmeellisempiä ja eksoottisempia kasveja. Marjapensaat oli leikattu ja tuettu. Pihan ja tien väliin oli rakennettu kaunis aita. Perunamaata varjostanut suuri koivu oli kaadettu pois ja perunamaalla kasvoi mitä ihmeellisempiä ja eksoottisempia vihanneksia -perunoiden lisäksi. Kasvihuone oli valmis, ja se aivan pursusi tomaatteja, kurkkuja ja paprikoita.

kävelin takaisin etupihalle, ja havaitsin, että lähes keikallaan ollut lato oli purettu, ja sen tilalle oli tehty tasaista maata ja autotalli. Pihan perällä ollut mätä ja laho vaja oli myös purettu, ja sen tilalle oli tehty ihana puutarha, jossa oli kahdeksankulmainen paviljonki, josta kantautui ihanaa grillaustuoksua. Joku siellä valmisti minulle terveellistä ja ravitsevaa ateriaa. Pihalla oli myös uimalammikko. Lammikon kupeessa komeili uusi sauna. Keinukin oli maalattu. Muut piharakennukset oli kunnostettu sekä sisältä että ulkoa ja kaikki tavarat oli niissä järjestetty paikoilleen, ja ylimääräinen roina oli viety pois..........

Ehkä sitten jonain päivänä.......